Ana Sayfa Derneğimiz Kurucular Yönetim Etkinliklerimiz İletişim

 

 

 

 
Okunma Sayısı: 4825

BAŞKANIN MESAJI

Sevgili Ereğlililer, Kıymetli Hemşehrilerim,

23 Haziran 2013 tarihinde kurmuş olduğumuz  derneğimizin Ankara’da yaşayan Ereğlililer başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize ve Ereğlimize hayırlı uğurlu olmasını yürekten temenni ediyorum.

Sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Ereğli sevgisiyle, amatör bir ruhla kurulan derneğimizin birincil amacı Ankara’da yaşayan bütün hemşehrilerimizi biraraya getirmek ve her alanda birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmayı sağlamaktır. Hem Ereğlimize hem de Ereğlili hemşehrilerimize dokunabilmek, olanaklar ölçüsünde her konuda destek olabilmek öncelikli ideallerimizdendir.

 ARABAŞI, SIKMA GÜNLERİ, İFTAR ve AKŞAM YEMEKLERİ gibi sosyal etkinliklerle biraraya gelmeyi amaçlıyoruz.

Dernek merkezimizi açık tutabilmek, burada biraraya gelmek, çeşitli kurs ve sosyal etkinlikler yapmak da düşüncelerimiz arasında bulunmaktadır.

Derneğimizin en güzel ve kutsal faaliyeti; Ankara’da yüksek öğrenim gören başarılı üniversite öğrencisi Ereğli’li gençlerimize BURS VERMEK’tir. Öğrencilerimize verilen bursları yönetim kurulu üyelerimiz, eşleri ve değerli bazı hemşehrilerimiz sağlamaktadır. Kendilerine en derin şükranlarımı sunuyorum.

 İlk burs verdiğimiz öğrenci kardeşlerimiz okulların bitirdiler ve işe başladılar. Şimdi ise onlar Ereğlili öğrenci kardeşlerine BURS VERMEYE başladılar. Ne güzel bir tablo değil mi? Ereğliye ve Ereğlililere yakışan da budur!

 Burs vereceğimiz öğrenci sayısını ve burs miktarını çok daha yüksek rakamlara ulaştırmak ilk ve öncelikli hedeflerimizden birisidir. Bu konuda hepimize büyük görev ve sorumluluk düştüğüne inanıyorum ve destek olmaya çağırıyorum.

Üniversite okuyan öğrenci kardeşlerimize YURT bulmak konusunda yardımcı olduk ve hala  olmaya çalışıyoruz.

ÜYE SAYIMIZI çok arttırarak güçlü, aktif ve etkili bir STK (sivil toplum kuruluşu) olmak istiyoruz. Burada herbir hemşehrimize büyük görev düşmektedir. Herkes çalıştığı kurumda, yaşadığı semtte veya haberdar olduğu Ereğlili herkesin derneğimize üye olması için çaba göstermelidir.

 Üye aidatlarımızı yıllık düzenli olarak ödemeliyiz ki derneğimizin en azından sabit giderlerini karşılayabilelim ve çeşitli etkinlikler için bütçe oluşturabilelim.

İLK ve EN ACİL İHTİYACIMIZ MÜLKİYETİ KENDİMİZE AİT DERNEK BİNASIDIR !

Şu an kirada olduğumuz dernek merkezinin kirası yönetim kurulu üyelerimiz tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca birkaç duyarlı hemşehrimizin de katkıları olmaktadır. Kendilerine içtenlikle teşekkür ediyorum. Derneğimizin sürdürülebilirliğinin önündeki en büyük tehdit mülkiyeti kendine ait bir merkezin olmayışıdır. Devamlı kira ödenmesi gerekirken düzenli geliri olmamasıdır. Bu nedenle hep birlikte SEFERBERLİK ilan edip derneğimize  bir bina kazandırmamız zorunludur.

Bu amaçla Ankara’da, Ereğli’de, Ereğlililerin bulunduğu her yerde bir KAMPANYA başlatmalıyız.

 

 

DİĞER BÜYÜK PROJELERİMİZ ve AMAÇLARIMIZ:

Ereğlimizin ekonomik, sosyal, kültürel gelişimi için vizyoner projeler üretmek ve hayata geçirilmesi için çaba göstermek.

Ereğlimizin İL-VİLAYET olması için uğraş vermek.

Ereğlimize bir ÜNİVERSİTE kazandırmak.

Derneğimizi KAMU YARARINA DERNEK STATÜSÜNE aldırabilmek.

İleride VAKIF haline gelebilmek.

Ankara’da ilerleyen tarihlerde kendi çabalarımızla veya Milli Emlak aracılığıyla KAMPÜS kazandırmak. İçinde dernek merkezi, sosyal, spor tesisleri olan, öğrenci yurdu bulunan ve hobi bahçelerinin yer aldığı bir kompleks.

Ankarada ve Türkiyenin her yerinde bulunan hemşehrileirimizin bilgilerini toplayarak bir intranet oluşturmak.

AHDE VEFA temasıyla Ereğlimize katkı sağlamış herkesi belirleyip yayınlamak ve aralıklarla anmak.

AVRUPA BİRLİĞİ FONLARINDAN PROJELER ÜRETMEK.  Dernek ve Ereğli yararına projeler!

Dereneğe ait İKTİSADİ İŞLETME kurarak Ereğlinin yöresel yoğurt, peyir, tahanlı, elma, kiraz vb ürünlerini Ankaraya getirterek hemşehrilerimize sunmak.

Dernek yönetiminde ve kurullarında dönüşümlü aktif görev almak.

Deneğimizde KADIN KOLLARI, GENÇLİK KOLLARI, ÖĞRENCİ KOLLARI vb oluşturmak.

Türkiyedeki ve dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan Ereğli Dernekleriylr iletişime ve işbirliğine geçmekve FEDERASYON oluşturmak.

Derneğimizin ve  Ereğlimizin gelişmesi için hertürlü önerileri paylaşmak ve hayata geçirilmesi için uğraş vermek.

Ereğlili hemşehrilerimizin bürokraside, iş dünyasında, siyasette vb yerlerde yüksek konumlarda bulunabilmeleri için her türlü desteği birlik beraberlik içinde bütün gücümüzle verebilmek, etkili lobiler oluşturabilmek.

Derneğimizin kurulmasından bugünlere gelmesine dek gönüllü destek veren herkese yürekten teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.

Kurulduğumuz günden bu yana yedi üyemiz vefat etmiş bulunmaktadır. Kendilerine rahmet diliyorum.

Zor dönemlerde büyük özveriyle hem maddi olarak destek veren hem de yönetim ve denetim kurullarında görev yapmış olan ve yapmakta bulunan arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum.

Yüreği Ereğli sevgisi ile çarpan, memleketimiz ve hemşehrilerimiz için birşeyleryapabilme aşkı, heyecanı duyan herkesi dernek çatısı altında biraraya gelmeye, kol kola, omuz omuza yürümeye davet ediyorum.

HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ BÜYÜK EREĞLİ’Yİ OLUŞTURMAYA !

EREĞLİ’Yİ HAKETTİĞİ, GERÇEK LAYIK OLDUĞU KONUMA GETİRMEYE !

SAYGILAR SEVGİLER SUNUYORUM

 

ANERDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI


Duyurular
» Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Aralık 2022
» Olağan Genel Kurul Toplantısı
 

ANERDER , ANKARA EREĞLİLER DERNEĞİ
Adres: / ANKARA
Tel: 0312
Ziyaretçi Sayısı: 197581
Web Sitesi Tasarım: Yön Bilişim
Banka Hesap No: